TMS

Terapie transcraniana
prin stimulare magnetică(TMS)
în patologia psihiatrică

Consultație psihiatrie

Consultația de psihiatrie este primul pas în diagnosticarea unei afecțiuni sau tulburări psihiatrice. Consultația în această specialitate nu diferă cu mult de cele din alte specialități medicale și constă într-o discuție cu medicul psihiatru în care acesta face anamneză și analiză pacientului.

În cazul în care este nevoie, medicul poate solicită și alte investigații suplimentare precum EEG, RMN, CT sau teste genetice. În urmă consultației psihiatrice, medicul va pune un diagnostic și va definitivă un plan de tratament care poate să includă prescripția de medicamente, psihoterapie sau proceduri precum terapia de stimulare magnetică transcraniană (TMS)

Terapia magnetică transcraniană (TMS)

Stimularea magnetică transcraniană (TMS) este o metodă de neurostimulare și de neuromodulare care constă în aplicarea unui câmp magnetic variabil asupra unor regiuni ale creierului.

Acest tip de terapie este utilizată în cercetare și în medicină atât pentru tratarea depresiei cât și a altor afecțiuni cum ar fi: anxietatea, atacurile de panică, tuburările obsesiv-compulsive, schizofreniile și stresul post-traumatic.

Control psihiatric

Controlul psihiatric se impune pentru o monitorizare îndeaproape a pacientului, după inițierea tratamentului, indiferent de formă acestuia.

Controlul poate fi solicitat atât de către medic cât de către pacient și are rolul de a identifica reacții la tratament, ameliorarea simptomelor sau, din contră, exacerbarea acestora. Este recomandat ca pacientul să facă mai multe controale psihiatrice în timpul monitorizării.

Psihoterapie individuală

Psihoterapia individuală se concentrează pe individ, pe nevoile și obiective sale și îl ajută prin diverse abordări și metode să gestioneze o situație, o traumă sau să depășească un obstacol, ori efectele unei afecțiuni.

Psihoterapia individuală este confidențială, sigură și confidențială. În funcție de obiectivul pacientului/ clientului și de terapia abordată, psihoterapie poate să varieze ca durată de la câteva luni până la câțiva ani.

Monitorizare psihiatrică

Monitorizarea psihiatrică este procesul de ”supervizare” a pacienților după diagnosticare și inițiere a tratamentului psihiatric. Medicul specialist discută cu pacientul, identifică nevoi noi sau efecte care ies din normal și ajustează tratamentul psihiatric pentru a stabiliza pacientul și pentru a-l ajutase reintegreze în viața socială, acolo unde este cazul.

Consiliere psihiatrică

Consilierea psihiatrică este un serviciu medical dedicat în primul rând aparținătorilor pacientului și se centrează pe pacient și pe nevoile lui emoționale. Specialistul are o sesiune de consiliere în care va învăța aparținătorii despre condiția bolii sau tulburării, care este specificitatea acesteia, cum să se comporte cu pacientul, care sunt limitările și cum îl poate susține.

Microperfuzii

În clinica noastră, pacienții pot beneficia de tratament perfuzabil cu substanțe neurotrofice și vitamine, care lucrează sinergic împreună cu tratamentul psihiatric, inclusiv TMS, pentru susținerea funcționarii optime a sistemului nervos.

button-oferte.png